• Kraunamos nuotraukos

    Panettone pyragas 

    Kilmės šalis
    Italija
  • Egzistuoja daug itališko panettone pyrago atsiradimo legendų, tačiau viena seniausių byloja apie tai, kad šis skanėstas atsirado dar Romos imperijos laikais, kai romėnai mielinius pyragus ėmė gardinti medumi. Tai saldi duona, tradiciškai patiekiama per Kalėdas ar Naujuosius metus.

    Šie „Baladin“ minkšti kalėdiniai pyragai gaminami su „BaladinXyauyù“ alumi, kurio gamyboje naudojama madeira. Tai pyragus kepančios įmonės savininko Massimo Albertengo, aistringo tešlos ir mielių mylėtojo, kaip jis pats prisistato, ir „Baladin“ savininko Teo Musso, mielių, meistriškai naudojamų alaus gamyboje, pasaulio eksperto, bendradarbiavimo rezultatas. Po keleto jungtinių bandymų buvo sukurtas šio unikalaus pyrago receptas. Šiam pyragui naudojamas oksiduotas „Xyauyù“ alus, kurio skonis šiek tiek primena iš džiovintų vynuogių gamintus vynus. Pyrago sudėtyje taip pat yra migdolų, lazdyno riešutų, cukraus ir kiaušinio baltymų.